UncategorizedVijesti

Ispraćena 3. generacija diplomanata i 1. generacija magistranata FZF-a

By June 2, 2015No Comments

2.06.2015.
Mjesec maj  Farmaceutsko- zdravstveni fakultet u Travniku ispratio je  svečanom ceremonijom dodjele diploma generacija 2013/2014.
Fakultet je ispratio 65 studenata- treću generaciju diplomanata i prvu generaciju magistranata.
Čestitke diplomantima i magistrantima uputili su predstavnici akademske zajednice u BiH kao i rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović.
Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti  gosp. Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje u Vladi SBK kao i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.
„Diplome koje su danas  uručene usklađene su sa postojećom zakonskom regulativom iz oblasti  visokog obrazovanja, te vam je na taj način obezbijeđena potrebna prepoznatljivost i prohodnost u evropskom akademskom prostoru“- kazao je u svom obraćanju dekan Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.
Tokom ceremonije uručeno je i posebno priznanje, nagrada dekana za najuspješniju studenticu Fakulteta, generacija 2013/2014, a to je Ivana Lučić.
Osnivač Fakulteta doc.dr. Mithat Asotić ovom prilikom uputio je jasnu poruku, a to je da postoji cilj- kontinuirana edukacija, odnosno, znanje koje postaje pokretačka snaga pojedincu i društvenoj  zajednici.
Dio atmosfere prenosimo u bogatoj fotogaleriji.