Smjer

Laboratorijski Inžinjering

POSTANI STUDENT

Praksa u sopstvenom akreditovanom institutu za biomedicinska istraživanja “Genom“ Travnik

Najeminentniji stručnjaci sa područja Balkana

Nakon završenog studija laboratorijskog inžinjeringa, stiče se zvanje

Bachelor Medicinosko-Laboratorijske Dijagnostike i Magistar Medicinosko-Laboratorijske Dijagnostike
O smjeru

Medicinsko-laboratorijski tehničari i inženjeri provode razne analize krvi, mokraće i drugog biološkog materijala, što pomaže liječnicima u otkrivanju i liječenju bolesti.
Njihov posao uključuje uzimanje uzoraka, npr. vađenje krvi i pravilno preuzimanje uzoraka, npr. izljeva ili komadića tkiva koje posebnim postupcima uzima liječnik.

POSTANI STUDENT
Kvalitet

Medicinsko-laboratorijski tehničari i inžinjeri su odgovorni za popisivanje i razvrstavanje materijala s obzirom na traženu vrstu pretrage. Većinu uzoraka moraju prije analize na strukom propisan način obraditi.
Medicinsko-laboratorijski tehničari i inženjeri rade u raznim laboratorijima u zdravstvenim ustanovama – bolnicama, klinikama, domovima zdravlja, zavodima i institutima ili u privatnoj praksi.

UPOZNAJTE FAKULTET
Dodiplomski studij

Smjer

Laboratorijski Inžinjering

Studijski program na II ciklusu

Smjer

Laboratorijski Inžinjering

Vijesti fakulteta
March 13, 2021 in Vijesti

Obavijest – doktorska disertacija

UNIVERZITET U TRAVNIKUFARMACEUTSKO ZDRAVSTVENI FAKULTETVJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA Broj:05-01-03-202/21Datum:13.03.2021. godine Na osnovu člana 8 stav 20…
Read More
January 30, 2021 in Vijesti

Reakreditacijom potvrđen kvalitet rada Univerziteta u Travniku

Više na ovom linku: https://www.unt.ba/v2/univerzitet/aktivnosti/aktivnosti-univerziteta/item/109-reakreditacijom-potvrden-kvalitet-rada-univerziteta-u-travniku?fbclid=IwAR3iXmB1tDebU-5j2MqyLHAvAB7i8wSpjOQ6DidSKCfh0Gk62xZv0YJw6uk
Read More
January 30, 2021 in Vijesti

Obavjestenje javnosti

30.01.2021.godine Na osnovu Pravilnika za III ciklus studija na Univerzitetu u Travniku, OBAVJEŠTAVAMO Javnost da…
Read More
Izjave studenata

"Ono što su mi je ponudio Farmaceutsko zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku je nov i moderan način studiranja, odlična komunikacija sa renomiranim profesorima, veoma kvalitetan studijski program, kao i izrada naučno-istraživačkih radova iz svakog predmeta, koji će doprinijeti mom daljem obrazovanju i usavršavanju"

Ivana LučićMagistar Farmacije

"Studiranje na FZF u Travniku pružilo mi je mogućnost obrazovanja i sticanja znanja, te dobijanje međunarodno priznate diplome. Nastava je prilagodjena studentima, izvodi se po Bolonjskom procesu, te pruža mogućnost praktičnog usavršavanja u moderno opremljenim kabinetima"

Darko AnićBachelor Radioloških Tehnologija

"Moj opći utisak je odličan jer je ovo Fakultet koji pored savremene opreme, koja je neophodna za kvalitetan studij, ima i vrlo kvalitetan nastavni kadar. Shodno tome nastava, ali i kliničke vježbe na ovom Fakultetu su na zavidnom nivou"

Habiba DautDoktor Stomatologije

"Kroz svoje studije moram posebno istaći i pohvaliti kvalitet nastave, gdje smo kroz obimnu praktičnu nastavu u radiološkom bloku Medical Centra radili sa stručnim kadrom na najsavremenijom radiološkim dijagnostičkim aparatima"

Amel HanušaBachelor Radioloških Tehnologija