Skip to main content
UncategorizedVijesti

POČETAK NOVE AKADEMSKE GODINE NA FARMACEUTSKO ZDRAVSTVENOM FAKULTETU UNIVERZITETA U TRAVNIKU

08.10.2015.
Ulazak u novi životni ciklus edukacije

Akademska edukacija znanja i vještina je trajna vrijednost kako bi ste bili kvalifikovani u određenim oblastima i poslovima koji vas čekaju u budućoj poslovnoj karijeri.
Ceremonijom svečane dodjele indexa brucošima Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku zvanično je otpočela nova akademska  2015/2016. godina.
Uz novoupisane studente, ceremoniji dodjele indexa su prisustvovali i prof.dr.Nedžad Mulabegović, dekan Fakulteta, osnivač Fakulteta doc.dr. Mithat Asotić, kao i profesori i asistenti Fakulteta, ugledni gosti i predstavnici informativnih medija.
Novim studentima su audio-vizelno prezentirani ciljevi rada Fakulteta, prostorni kapaciteti i vrhunski opremljeni laboratoriji, studijski programi koji su u potpunosti u skladu sa evropskim standardima kao i nastavni i istraživački kadar Fakulteta.
Novi početak za trajne vrijednosti
Prisutnima se prigodnim riječima i dobrodošlicom obratio prof.dr. Nedžad Mulabegović, dekan Fakulteta, koji je istakao značaj visokog obrazovanja i sticanja znanja i vještina iz studijskih oblasti i požileo im uspješnu akademsku godinu i studij na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku.
’’Čast mi je i zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu sa nadom da ova inicijacija odnosno početak jednog novog stepena, ne samo u obrazovanju nego i u sadržaju i načinu života, bude za vas ugodan i da, nadam se, najveći broj vas ostvari svoj cilj usvojiviši znanja i vještine kao i određeni akademski nivo koji će biti bitan u vašim osobnim životima i profesionalnom radu’’ riječi su dekana Mulabegovića.
Posebno je naglasio sljedeće: ’’Vi ste danas ovdje heterogena skupina mladih ambicioznih ljudi koji dolaze iz različitih sredina sa različitim atribucijama, a sada krećete od novog starta koji će za vas rezultirati međusobnim upoznavanjem, razmjenom iskustava i jednim globalnim usvajnajem novog pristupa edukaciji koji do sada nista imali. Akademska edukacija ima određene kvalitete koji su mnogo zahtjevniji od onoga koji ste do sada imali. Akademska edukacija znanja i vještina je trajna vrijednost kako bi ste bili kvalifikovani u određenim oblastima i poslovima koji vas čekaju u budućoj poslovnoj karijeri’’.
 
Fakultet uvijek na raspolaganju studentima
Brucoše i prisutne pozdravio je i doc.dr. Mithat Asotić, osnivač ove ustanove, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i odabiru  Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta kao akademske ustanove gdje će novi studenti steći nova znanja i iskustva. Naglasio je da su profesori i saradnici, prostor i cjelokupna oprema Fakulteta na raspolaganju studentima sa željom da će projekat njihove akademske edukacije biti uspješno realiziran.
Fakultet nudi velike mogućnosti
Studenti su, izabravši ovaj Fakultet iskazali puno povjerenje. Jednom od njih, Luki Bošnjaku, novoupisanom student stomatologije nije trebalo mnogo vremena da se opredjeli za studij na ovom Fakultetu. ’’Zovem se Luka i dolazim iz Gruda, srednju školu sam završio u Rijeci smijer-zubotehničar. Sa dvije godine radnog iskustva uvidio sam da bi trebao širiti svoje vidike, stoga sam se odlučio za studij i sticanje zvanja doktora stomatologije. Na to me ponukao savjet mog oca.  Od starijih kolega iz srednje škole saznao sam za FZF. Donio sam odluku da upišem studij stomatologije na ovom Fakultetu, jer sam shvatio da je to mjesto na kom ću stvarati svoju budućnost. Uz trud i zalaganje, nadam se da ću ostvariti zacrtani cilj’’ njegove su riječi.
Očekivanja studentice Dženane Šabić su da će uspješno okončati studij i steći znanja i vještine koje će joj omogućiti brzo zaposlenje. Ona kaže: ’’Dolazim iz Ključa gdje sam završila Opću gimnaziju. Za ovaj Fakultet sam se odlučila zbog uslova studiranja koje pruža ovaj Fakultet. Moje očekivanje je da završim studij u redovnom roku i da nađem adekvatno zaposlenje’’. 
Svečanom dodjelom indexa nova generacija studenata Farmaceutko zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku i formalno je ušla u prvu godinu studija u ovoj akademskoj godini.