Skip to main content
UncategorizedVijesti

Promocija udžbenika “Hirurgija” u Bošnjačkom institutu u Sarajevu

24.03.2016.
IZDAVAČKA DJELATNOST FARMACEUTSKO-ZDRAVSTVENOG FAKULTETA UNIVERZITETA U TRAVNIKU
Promocija udžbenika “Hirurgija” u Bošnjačkom institutu u Sarajevu
Udženik će koristiti studenata, ali  i doktorima kao svojevrstan priručnik u svakodnevnom radu
Udžbenik ‘’HIRURGIJA’’ ZA STUDENTE STOMATOLOGIJE, OPĆEG SMJERA, RADIOLOGIJE I FIZIOTERAPIJE prvi je udžbeniku hirurgije koji obuhvata potrebna znanja iz oblasti hirurgije za navedene studijske smjerove i nova knjiga u sklopu izdavačke djelatnsot Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku.
Promocija pomenutog udžbenika je održana u Bošnjačkom institututu – Fondacija Adila Zulfikarpašića 21.03.2016.godine, a promotori su bili prof.dr.Nedžad Mulabegović i prof.dr.Faris Gavrankapetanović.
Udžbenika je rezultat dugogodišnjeg kliničkog i rada u nastavi autora prof.dr.Salahudina Dizdarevića i autora saradnika: Doc.dr.sc.Mithata Asotića, Mr.sc. dr Dine Dizdarevića, Doc.dr.sc. Kenana Karavdića, Doc.dr.sc. Nermira Granova, dr.sc. Nedžada Rustenpašića, Dr.med.Adnana Šatrovića, Doc.dr.sc. Lutve Sporiševića i Doc.dr.sc. Alme Efendić.
Promocija udžbenika okupila je uglednike iz svijeta medicine i medicinske naučne zajednice, među kojima je bilo veliki broj univerzitetskih profesora, specijalista hirurgije, doktora medicine drugih specijalnosti,  predstavnika politike i drugih predstavnika društvene zajednice.
Autor knjige Salahudin Dizdarević je prilikom predstavljanja knjige posebno istakao rad svakog od svojih saradnika i značaj poglavlja na kom je radio. Udžbenik je nastao i kao potreba studenata navedenih smjerova, obzirom da su oskudjevali i učili iz udžbenika koji nisi bili prilagođeni kvantumom informacija koji je potreban za navedene studijske smjerove.
Prof.dr.Faris Gavrankapetanović je, između ostalog, naveo kako će udženik koristiti, pored studenata navedenih smjerova, i doktorima u praktičnom kao svjevrstan priručnik u svakodnevnom radu.
Jedan od autora udžbenika, doc.dr.Mithat Asotić istakao je da je ovo već peti udžebnik ovog Fakulteta , te da će naučno-nastavni kadar i dalje raditi i podržavati projekte ovog tipa.