FESTIVAL MLADIH U TRAVNIKU „ SVE JE LAKO KAD SI MLAD“

Datum objave: 24/06/2015
24.06.2015. Univerzitet u Travniku bio je generalni sponzor Festivala mladih, simboličnog naziva „Sve je lako kad si mlad“, koji je pod pokroviteljstvom Vlade Srednjobosanskog kantona i Općine Travnik održan u Travniku. Aktivno učešće u organizaciji Festivala, uzeli su i studenti Farmaceutsko...

24.06.2015.
Univerzitet u Travniku bio je generalni sponzor Festivala mladih, simboličnog naziva „Sve je lako kad si mlad“, koji je pod pokroviteljstvom Vlade Srednjobosanskog kantona i Općine Travnik održan u Travniku.
Aktivno učešće u organizaciji Festivala, uzeli su i studenti Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta:

Ajdina Halilović – predsjednica studentskog Parlamenta,
Filip Zorić,
Lamija Sakić,
Anisa Delić,
Edina Terzić i
Mirsada Sarajlić.

Festival mladih bio je idealna prilika za promociju multikulturalnosti, kao posebne vrijednosti ove visokoobrazovne ustanove. Pored studenata iz BiH i svih zemalja regiona gradjanima Travnika predstavili su se i naši studenti iz R Turske, u dijelu kulturno-zabavnog programa:

 Belgin Gülşah Görür,
 Yusuf Toprak, 
 Mert Düzgün,
 Oğuzhan Özdemir i
Birkan Baysal .

 Pored svih Organizacionih jedinica Univerziteta u Travniku, podršku održavanju Festivala mladih, pružila je i poliklinika „Medical centar“ koja djeluje u sklopu FZF-a te je organizovana akcija besplatnog mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.
Učesnici Festivala  bili su i grupa „Hey Joe“ iz Travnika  te bosanskohercegovačka muzička grupa studenata Univerziteta u Travniku. Specijalni gost koncertnog dijela festivala bila je asocijacija „Mostovi prijateljstva“ koja se predstavila programom folklora i narodne muzike.
Za ovu priliku studenti su priredili prodajni sajam proizvoda bosanskohercegovačke i turske privrede, prodajnu izložbu studentskih radova, nagradnu igru, plesni program tradicionalnog i modernog plesa te koncert bosanskohercegovačke i turske muzike.
Krajnji cilj festivala „Sve je lako kad si mlad“ koji se ogledao u nastojanju da se pokaže motiv i želja mladih ljudi za sudjelovanjem u kreiranju bolje budućnosti lokalne zajednice u potpunosti je opravdan.
Također, poruka Festivala „Pokažimo da mogu računati na nas!“ imala je svoju opravdanost tim prije što su sva prikupljena sredstva donirana u humanitarne svrhe.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj