FZF AKTIVNI UČESNIK Bass KONGRESA 2016

Datum objave: 24/05/2016
Profesori, asistenti kao i studenti pete godine smjera Stomatologija Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta bili su aktivni učesnici dvadesetprvog BaSS Kongresa (21st. BaSS Congress – BaSS- Balkan Stomatological Society) koji je ove godine održan u Banja Luci. Kao počasni predavač poziv je dobio...

Profesori, asistenti kao i studenti pete godine smjera Stomatologija Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta bili su aktivni učesnici dvadesetprvog BaSS Kongresa (21st. BaSS Congress – BaSS- Balkan Stomatological Society) koji je ove godine održan u Banja Luci.
Kao počasni predavač poziv je dobio i naš prof.dr. Ljubomir Todorović koji je održao predavanje na temu „Patient with Chronic Orofacial Pain in a Private Dental Office – Diagnostic Dilemmas“
Oralnu prezentaciju je imao i doc.dr. Vladimir Biočanin sa temom „Intraseptad and Periodontal Ligament Anesthesia for teeth extractions in Patients with Diabetes Mellitus“ kao i studenti Ajdina Halilović, Damir Džanan, Branimir Stošić sa temom „Comparasion of Gohai and Ohip-Edent 19 among elderly acrylic denture wearers in central Bosnia“ koju su uradili pod mentorstvom prof. dr. Srđana Poštića.
Poster prezentaciju „Papillon-Lefevre syndrome“ predstavila je i asistentica dr. Aida Šaban.
21.Bass kongres je ove godine održan od 12. do 15. maja u Banja Luci. Svake godine se ovaj kongres održava u nekoj od država Balkana, a ove godine je to bila BiH. Na kongresu je učestvovalo oko 1000 stručnjaka iz oblasti stomatologije. U tri dana, koliko traje kongres, imala se prilika vidjeti izložba stomatološke opreme, stomatoloških materijala, te podijeliti najnovija saznanja iz oblasti stomatologije sa eminentnim svjetskim stručnjacima iz čitave Evrope, Grčke, Turske, Njemačke, Švicarske, Norveške, Rumunije, Crne Gore, Srbije i BiH.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj