Održana svečana promocija dipolomanata, magistranata i doktoranata 2015-2016 na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu UNT

Datum objave: 20/05/2017
20.5.2017. Promovisana prva generacija doktora stomatologije i svečano otvorena najsavremenija stomatološka klininička sala Promovirano ukupno 83 studenta diplomanata, magistranata i doktoranata U prostorijama Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku 13.05.2017. je uprilič...

20.5.2017.
Promovisana prva generacija doktora stomatologije i svečano otvorena najsavremenija stomatološka klininička sala
Promovirano ukupno 83 studenta diplomanata, magistranata i doktoranata
U prostorijama Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku 13.05.2017. je upriličena svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata, a ukupno je promovisano 83 studenta. Na svečanosti je istaknuto kako Farmaceutsko- zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku čini sve kako bi studentima ponudio što bolje i kvalitetnije znanje koje će prezentirati širom svijeta. Osnivač Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku, doc. dr. Mithat Asotić podsjetio je kako je ova visokoobrazovna institucija napravila još jedan korak naprijed u opremanju i usvajanju novih stomatoloških standarda. „Danas smo svečano otvorili i novu najsavremnije opremljenu kliničku salu koja posjeduje stomatološke aparate na kojima će naši studenti biti u situaciji da primjenjuju i vježbaju stomatološku tehniku. Imali smo promociju diplomanata i magistranata našeg fakulteta, kao i prvu generaciju doktora stomatologije koji su stekli potrebna znanja i vještine koji će im sutra koristiti u radu. Dobili su diplome akreditovanog univerziteta i fakulteta, koje su također ravnopravne sa svim drugim diplomama na prostoru Evrope“, kazao je doc. dr. Asotić.

Evropski standardi studija
Znanje koje prenose eminentni profesori praktično se primjenjuju u najsavremenijim laboratorijama koje svojom opremljenošću zadovoljavaju evropske standarde, te važe za jedne od najmodernijih u regionu. Dekan Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta UNT, prof. dr. Nedžad Mulabegović kazao je kako je za fakultet ova svečana promocija izuzetno značajna. „Na svečanoj ceremoniji studentima se potvrđuju stečena znanja i vještine, s druge strane on ima promotivni karakter zato što smo dobili nove potencijale u sistemu zdravstvene zaštite“, kazao je dekan Mulabegović. Svečanoj promociji prisustvovao je veliki broj eminentnih ličnosti iz političkog i kulturnog života BiH, između ostalog i premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo. „Veliko je zadovoljstvo čuti poruke od jedne generacije sa akreditiranog fakulteta u sklopu Univerziteta u Travniku. Oni će sigurno naći svoj angažman u procesima koji su pred nama u smislu pružanja zdravstvenih usluga svim našim građanima koji za to imaju potrebu“, kazao je premijer Lendo. Fakultet je dobio i novu savremenu opremljenu kliničku salu koja pruža dodatne mogućnosti svim studentima koji će sada imati još bolje uslove za rad i učenje.
Predavač na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu doc. dr. Nedžad Prazina smatra kako je ovaj fakultet za relativno kratak period postao ugledna obrazovna institucija.

Nova klinička sala
Student generacije Branimir Stošić kazao je kako je sretan što mu se dodijelilo ovo laskavo priznanje. „Mnogo ljudi je učestvovalo u mom uspjehu počev od menadžmenta fakulteta do mojih kolega i same atmosfere kakva je ovdje odnosno u novoj kliničkoj sali“, navodi Stošić. Diplomantica Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Jelena Petrina kazala nam je da se osjeća posebno. „Danas se osjećam ponosno jer ovo je jedinstven dan u našem životu. Ponosna sam na sebe i na svoje kolege koji su danas dobili svoje diplome“, kazala je Petrina.
Diplomantica Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Sabina Radonja kaže da joj je diploma jako važna. „Ova diploma je moj rad i trud, ponos, podrška mojih roditelja, supruga i moje djece. Ostajem u Bosni i Hercegovini i drago mi je da mogu doprinijeti što boljem radu i trudu i znanju Gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini“, kazala je Radonja.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj