Posjeta YOK-a Univerzitetu u Travniku

Datum objave: 13/04/2015
U zvaničnoj posjeti Univerzitetu u Travniku boravili su predstavnici Ministarstva za obrazovanje Republike Turske (YOK)  kao i Ambasada Turske u BiH. Ovom prilikom upriličena je posjeta i obilazak Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta u Travniku , kao jedne od organizacionih jedinica sa značajn...

U zvaničnoj posjeti Univerzitetu u Travniku boravili su predstavnici Ministarstva za obrazovanje Republike Turske (YOK)  kao i Ambasada Turske u BiH.
Ovom prilikom upriličena je posjeta i obilazak Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta u Travniku , kao jedne od organizacionih jedinica sa značajnim brojem studenata iz ove prijateljske zemlje.

Delegacija predvođena prof.dr. Mehmet Şişman, članom Upravnog odbora Ministarstva visokog obrazovanja Republike Turske (YOK)  te  prof. dr. Sema Yıldırım dekanesom Fakulteta stomatologıje Unıverziteta İstanbul, imala je priliku uvjeriti se u savremene uslove studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi kao i ispunjenje svih standarda koji su predviđeni Bolonjskom deklaracijom-

Prilikom posjete Travniku, kao sjedištu Srednjobosanskog kantona,  delegacija iz Turske susrela se i sa kantonalnim premijerom, gosp. Tahirom Lendom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj