Predstavnici UNT -a dobili nagradu Europskog pokreta u BIH !

Datum objave: 02/07/2015
02.07.2015. Povodom obilježavanja „Dana Evrope u BiH“, na svečanoj akademiji koja je u organizaciji Evropskog pokreta u BiH  održana u Brčkom, predsjedniku Upravnog odbora Univerziteta u Travniku dr Nihadu Selimoviću uručena je Plaketa  za najbolji univerzitet u našoj državi. Na svečanoj akad...

02.07.2015.
Povodom obilježavanja „Dana Evrope u BiH“, na svečanoj akademiji koja je u organizaciji Evropskog pokreta u BiH  održana u Brčkom, predsjedniku Upravnog odbora Univerziteta u Travniku dr Nihadu Selimoviću uručena je Plaketa  za najbolji univerzitet u našoj državi.
Na svečanoj akademiji „Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo“ uručena su evropska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima iz zemlje, regije i svijeta, koji su svojim radom doprinijeli ubrzanju procesa EU  integracija i  podizanju međunarodnog ugleda BiH iz oblasti političkog djelovanja, diplomatije, ekonomije, lokalnih zajednica, medija, nevladinih organizacija, kulture i sporta.
„Za Farmaceutsko- zdravstveni fakultet, kao jednu od Organizacionih jedinica Univerziteta u Travniku ovo je izuzetno značajno priznanje. Ovo je samo još jedna, u nizu potvrda, našeg uspješnog djelovanja i rada koje, već odavno, prelazi granice ove države. Svjesni smo ugleda koji smo stekli,a na osnovu kojeg i  BiH gradi sasvim novi imidž, kao zemlje koja slijedi evropske integracije. Visoke standarde mi smo postavili od samog početka i da smo u njihovom obezbjeđenju u potpunosti uspjeli potvrđuje veliki broj studenata koji nam dolaze iz cijelog regiona, pa i šire. Mladi ljudi su prepoznali naš kvalitet, zatvoren krug teorije i prakse, odnosno, uslove studiranja u jednoj od najsavremenijih visokoškolskih ustanova u cijeloj regiji“- ističe doc. dr. Mithat Asotić, osnivač FZF-a u Travniku.
Ovom prilikom i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je naglasio da je ključ uspjeha u BiH rast kvalitetnih malih i srednjih preduzeća koja usvajaju standarde EU.
„Treba nam što više dobrih privrednika i lokalnih zajednica čime će priča o BiH dobiti drugačije sadržaje, a njeni građani put u perspektivan razvoj, bolji život i članstvo u Evropskoj Uniji”, zaključio je Incko.
Dr Selimović, kao predstavnik Univerziteta u Travniku priznanje je primio na  svečanoj akademiji koja je  održana u Brčkom u prisustvu većeg broja uglednih zvanica, među kojima su bili i nosioci najodgovornijih funkcija u Bosni i Hercegovini, entitetima i Brčko Distrikta, kao i predstavnici diplomatskog kora u BiH.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj