Sportske igre studenata

Datum objave: 20/04/2015
U okviru manifestacije Dani općine Travnik održane su Studentske igre Univerziteta u Travniku. Organizator Igara bio je Edukacijski fakultet Travnik, a studenti su mogli svoje vještine pokazati u  malom nogometu, odbojci  i košarci. Studenti Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta su učestvovali...

U okviru manifestacije Dani općine Travnik održane su Studentske igre Univerziteta u Travniku. Organizator Igara bio je Edukacijski fakultet Travnik, a studenti su mogli svoje vještine pokazati u  malom nogometu, odbojci  i košarci.

Studenti Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta su učestvovali na ovim Igrama sa 4 ekipe – dvije odbojkaške i dvije nogometne.
Za odbojkašku ekipu u finalu su nastupili : Amel Hanuša, Osman Bojić, Dominko Bavrka, Ajdin Mahmutović, Ahmet Salihović i Adem Hodžić.
Ekipa  je poražena u finalu od tima Edukacijskog fakulteta, rezultatom 3:2 u setovima.
Malonogometna ekipa našeg fakulteta je također, kao i odbojkaška, zauzela drugo mjesto. Nakon 3 dana natjecanja, naša ekipa je u finalu poražena od ekipe Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju, rezultatom 4:3.
Za malonogometnu ekipu su nastupili : Filip Sabel, Amel Hanuša, Osman Bojić, Dominko Bavrka, Adem Hodžić, Valentino Slipac, Salkan Jukanović
Vrijedi napomenuti da je najbolji strijelac turnira bio igrač sa Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta-  Adem Hodžić.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Printaj